İnsanlar on sene öncesine kadar internete giriş yapmak için yalnızca bilgisayar kullanmaktaydı. Teknolojinin çok hızlı gelişmesinden dolayı o günden bu yana insanlar internet ağına giriş yapmak için mobil cihazları kullanmaya başladı. İnternet kullanıcılarının çoğunluğu bu işlemi mobil cihazlar üzerinden yapmaktadır. Geçmişte yüzlerce binlerce kişiye reklam ve tanıtım yapmak oldukça zorken günümüzde oluşturulan bir mobil uygulama ile yüz binlerce hatta milyonlarca kişiye ulaşmak epey kolaylaşmıştır. Peki, mobil uygulama geliştirme nedir? Bu sorunun cevabına ve daha fazlasına yazımızın devamından ulaşabilirsiniz.

Mobil uygulama geliştirme, web tasarım ve yazılım şirketleri tarafından profesyonel teknik ve işlemler doğrultusunda ortaya çıkarılan tasarımlardır. Mobil uygulama yaptırmak isteyen kullanıcılar bu işlemlerin oldukça basit olduğunu düşünerek kendi yapmaya çalışmakta ve bu süreçte yaşadığı maddi zararın yanı sıra zamanını öldürmektedir. Mobil uygulama yapmak için gerekli programlama dillerini öğrenmeniz şarttır. Mobil uygulama yapabilmek için bilmeniz gereken programlama dillerini şu şekilde sıralayabiliriz:

  • C Dili Programlama
  • C++ Dili Programlama
  • HTML 5 Programlama
  • Swift Dili Programlama
  • Java Programlama
  • Objective – C Programlama

Bu dilleri öğrenmek için uzun bir süre ayırmanız gerekecektir. Programlama dillerini öğrendikten sonra her işte olduğu gibi tecrübe şart olup tecrübesiz olarak hazırlayacağınız mobil uygulamaların başarısız olma ihtimali epey yüksektir. Bu nedenden dolayı mobil uygulama üzerinden satış, oyun veya tanıtım yapma gibi bir hedefiniz varsa bu işi profesyonel hizmet veren kişi veya kurumlarla vermelisiniz. Bu sayede mobil uygulama projenizin daha başarılı olacağı konusunda şüpheniz olmasın.

Neden Mobil Uygulama Yaptırmalıyım?

Birçok insanın mobil uygulamanın gerek olup olmadığı konusunda kararsız kaldıkları gözlemlenmiştir. Akıllı cep telefonları günümüzde temel ihtiyaç haline dönüşmüş olup dünya üzerinde kullanım oranının yakın zamanda yüzde yüze çıkacağı düşünülmektedir. Ülkemizde telefon kullanım oranı 2021 yılında yüzde 90 olarak açıklanmıştır. Bu telefonların yüzde Bu oran içerisinde yalnızca akıllı telefon kullanmayan oranı yüzde 6.8 olup kalan bütün telefonlar akıllı telefonlardır. Bunun yanı sıra tablet tarzı cihazların kullanım oranı yüzde 45’dir. Birçoğumuzun telefonunda yemek siparişi ve market alışverişi gibi birçok nedenden dolayı telefonlarımıza indirdiğimiz uygulamalar mevcuttur. Eğer ki sizinde başarılı bir projeniz var ise profesyonel web tasarım ve yazılım hizmeti veren bir şirkete başvurarak mobil uygulama oluşturarak inanılmaz kitlelere ulaşabilirsiniz. Her ne kadar Android tabanlı cihazların kullanım oranı yüksek olsa da İOS kullanım oranı da azımsanmayacak seviyededir. Bu nedenden dolayı yalnızca Android uygulama yaptırmak yerine İOS uygulamasını da beraberinde yaptırmanın zararı yerine faydası olacaktır.